Facebook ще намали количеството на спам-публикациите в лентата с новини

0
36

Социалната мрежа Facebook обяви, че взема мерки за значително намаляване на броя на постовете, публикувани автоматично от външни приложения в лентите с новини на потребителите. Този тип публикации най-често се отбелязват като спам и са нежелани за използващите мрежата. Както се съобщава, потребителите ще усетят нововъведението през следващите няколко месеца.

Facebook обещава да се придържа към многократно обявявания си досега принцип – приоритет ще бъде даван на публикации, които потребителите генерират или споделят самостоятелно. Освен това, ползвателите на социалната мрежа ще получат възможност да споделят непублично със свои приятели постове, които за ги заинтересували, с помощта на услугата Messenger.

През следващите седмици в мобилната версия на социалната мрежа ще се появи и възможност за потребителите само да задават кои техни данни да предава автоматично Facebook на приложенията. Така, веднъж задал настройките за поверителност, потребителят ще може да бъде по-спокоен за това, каква информация за него предава Facebook на различните външни приложения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари