Facebook ще насърчават потребителите си за екологично съзнание

0
30

Още вчера официални представители на лидерите сред социалните мрежи – Facebook – съобщиха пред пресата и аудиторията, че възнамеряват да насърчават своите милиони потребители за екологично съзнание. За тази цел в момента разработчиците и дизайнерите на Марк Зукърбърг са съсредоточили усилията си върху създаването на чисто ново приложение, посветено на „зелената” тематика.

Основната идея на екологичното приложение от Facebook е да насочат вниманието на потребителите към различните способи за спестяване на енергия. Разработчиците и дизайнерите подтикват аудиторията да приложат изпробваните методи за енергоспестяване у дома. В приложението е внедрен и състезателен елемент, който да привлече потребителския интерес – специална система ще отчита кой се е справил най-добре с опазването на околната среда и съхраняването на намаляващите й вече ресурси. Това ще става, след като юзърите сами постват на страниците си резултатите от приложението на методите за спестяване на енергия.

Всъщност създаването на екологичното приложение от Facebook е подкрепено като идея и работа от Natural Resources Defense Council (NRDC) и Opower. И двете компании имат опит в областта на зелените иновации и най-вече в енергоспестяването. Сред партньорите на Opower пък са фирми, които се занимават с производството на специални системи и уреди, отчитащи нивото на енергопотребление в домовете на хората от цял свят.

Същевременно, приложението на Facebook, освен полезна дейност и запълване на свободното време, ще има и друга функция – да предизвика потребителите да мислят, да придобият и развият сами екологично съзнание. Програмата ще има за цел да стартира обществена дискусия, тясно свързана с въпросите за спестяването на енергия и природните ресурси на планетата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари