Facebook ще позволи на потребителите да печелят и от кратки клипове

4
559

Социалната мрежа Facebook ще даде възможност на създателите на съдържание и по-специално на тези, които обичат да снимат кратко видео, да печелят от това. Намеренията си за това от компанията на Марк Зукерберг споделят в блог пост.

Там се описват плановете да бъде помогнато на създателите на кратко видео да печелят повече пари, чрез въвеждането на реклами в тях. Facebook ще позволи на създателите да печелят от клипове с продължителност до една минута, като се премахва ограничението, което до сега беше три минути. Рекламите ще приличат на стикери, подобни на тези от Facebook Stories.

Друга новост е, че критериите за печелене на приходи от видео вече ще са достъпни за повече създатели. До сега достъп до тях имаше само след покана от друг потребител. За да подпомогне създателите Facebook ще раздаде 7 милиона „звезди“ на потребители, които ще могат да ги дават на избрани от тях създатели на съдържание във Facebook Live.

Facebook Stars е услуга, позволяваща да се печели от преки видеопредавания, като в момента зрителите могат да купят такива „звезди“ и дори да прикачват към тях анимации, които се появяват в канала на този, на когото ги изпращат. За всяка звезда Facebook плаща 1 цент.

1.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари