Facebook ще прави промени в кода си два пъти дневно

3
16

Администрацията на социалната мрежа Facebook съобщи, че компанията удвоява скоростта на внедряване на нов програмен код в сайта. В бъдеще това ще се случва два пъти дневно. Реализирането на тази стъпка стана възможно, след като офисът на компанията в Ню Йорк започна пълнофункционална работа в тандем с основния инженерен екип на социалната мрежа в Калифорния. В съобщение на компанията се казва, че броят на потребителите на Facebook приближава прага от 1 милиард, което предполага необходимост от максимално бързо подобряване на кода и отстраняване на откритите в мрежата грешки.

„Правим промените, за да поддържаме процеса на разработване и внедряване на кода на достатъчно ефективно ниво. В момента инженерният ни екип наброява 1000 души, но искаме ефективността на работата да бъде такава, сякаш разполагаме с екип от 100 инженери… Чакаме тези промени и умишлено преминаваме към невероятно агресивен цикъл на пускане на новия програмен код в действие, за да можем бързо да реализираме големи проекти. Приетото решение е интересно и ние очакваме то да се отрази положително върху ефективността на компанията като цяло“, заяви ръководителят на инженерния екип на Facebook Чък Роси.

Предишната промяна на цикъла на внасяне на изменения в кода на социалната мрежа – веднъж дневно- беше направена през май 2011 година. Според Роси, в момента инженерите на Facebook пишат около шест пъти повече код, отколкото преди една година.

В съобщението на Чък Роси не се казва нищо за това, дали промяната ще се отрази и върху мобилните разработки на Facebook, за чийто бавен цикъл на развитие компанията нееднократно е била критикувана от инвеститори и акционери.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари