Facebook App Center вече е достъпен от целия свят

0
31

През юни социалната мрежа Facebook пусна в действие свой магазин за приложения с името App Center. Досега той беше достъпен само за потребителите от САЩ. Отсега нататък обаче от него ще може да се възползва всеки потребител на Facebook, който има достъп до уеб интерфейс или мобилните операционни системи iOS и Android. Новината беше публикувана в Twitter и Facebook от служител, отговарящ за връзките с обществеността, и гласи: „Отсега нататък App Center е на разположение за всички потребители по целия свят“.

Услугата позволява на потребителите да изтеглят безплатни и платени приложения за персонални компютри и мобилни устройства, макар че мобилните приложения все още трябва да бъдат изтегляни чрез iTunes Store и Google Play. В допълнение, услугата App Center предоставя възможност на потребителите да препоръчват приложенията на свои приятели, както и да следят техните интереси.

Въпреки това, създаването на App Center не означава непременно, че Facebook подготвя почвата за производството на свой смартфон. Припомняме, че наскоро основателят на Facebook Марк Зукърбърг опроверга слуховете за „социален телефон“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари