Миналата седмица Марк Зукърбърг направи изявление относно намесата на Русия в американските избори чрез Facebook и подготви доказателства за Конгреса.

Вчера популярният уеб-портал ReCode съобщи, че на 1-ви ноември в Конгреса на САЩ ще има изслушване по това дело, на което Facebook, Google и Twitter са извикани да свидетелстват.

Изслушването ще бъде водено от специализирания разузнавателен сенатски комитет и се очаква на трите технологични гиганта и на техните ръководители да бъдат задавани твърде неприятни въпроси относно използването на техните платформи от проруски сили за оказване влияние на изборите. Навярно ще бъдат задавани и въпроси, какво са можели да направят самите те, за предотвратяване на политическата пропаганда.

Междувременно, специализираната комисия по разузнаване на Капитолия възнамерява да покани ръководителите на тези корпорации на свое отделно изслушване през месец октомври.

Точната дата не е уточнена, но ReCode съобщи, че и на двете изслушвания задължително трябва да присъстват представители на Facebook, Google и Twitter.

Засега единствено Facebook официално потвърди, че е получил покана да свидетелства пред Конгреса. ReCode няма информация относно Google и Twitter.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари