fbpx
-6.2 C
София

Facebook Parse ще използва новия език за програмиране Apple Swift

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на конференцията WWDC 2014, Apple представиха новия програмен език Swift, който опростява работата на програмистите и я прави много по-нагледна. Този език за програмиране получи поддръжката на компанията Parse, която предлага различни облачни онлайн-услуги за разработчици на програмно осигуряване.

„Ние в Parse много се радваме на появата на Swift, понеже този програмен език внася маса нови функции за разработчиците на програми за операционните системи iOS и OS X“ – отбеляза в официалния си блог водещият програмист на компанията Фоско Марото (Fosco Marotto). „Интерфейсът с класове на Swift ще икономиса на програмистите много време при написване на кода. Като цяло ще се намали броя на грешките и технологичното време по написването на различния софтуер“.

Най-голямата в света социална мрежа Facebook погълна компанията Parse през месец април 2013 година с желанието да засили своите позиции в света на мобилните приложения и комерсиалните услуги тип „бизнес за бизнеса“.

Да си припомним, че Swift е съвместим със съществуващите Objective-C библиотеки, включително на трети разработчици като Parse и преминаването към новия език за програмиране ще бъде много лесно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини