Facebook Workplace, отговорът на социалната мрежа на Slack и други сходни инструменти за отдалечено бизнес взаимодействие и разговори, вече има над пет милиона потребители, предава Techcrunch.

За сравнение, през октомври миналата година, потребителите на Workplace наброяваха три милиона, което означава, че за последните седем месеца те са нараснали почти двойно.

Във време на социална изолация и физическо дистанциране между хората, десетки хиляди служители, работещи не в офисите със своите колеги, а от вкъщи, приложения, като Zoom, TikTok, Microsoft Teams и много други увеличиха неимоверно много своята популярност. Точно това и се случва явно и с Workplace. През март, конкурентната Slack отчете 12.5 милиона потребители, а през април Microsoft се похвали, че Teams вече има над 75 милиона всекидневни потребители. Разбира се, че сравнени така, числата не говорят в полза на Workplace, но е нужно да се подчертае, че Slack е на пазара от далеч повече време от приложението на Facebook, Teams е интегриран в по-широк пакет от програми, насочен към бизнес потребителите на Microsoft.

Наскоро Facebook анонсира и нови функционалности, които ще дойдат за Workforce – като например Rooms – видеоконферентна услуга, насочена към офиса и предприятията, автоматично добавяне на субтитри на шест езика за видеоуслугата Workplace Live и възможността да се използва Portal TV за провеждане на видеоразговори в Workplace.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари