Telstar 19 Vantage

В края на миналата седмица от Кейп Канаверал, Флорида, бе изстреляна ракетата Falcon 9 на космическата компания SpaceX. Ракетата изведе в орбита канадския телекомуникационен сателит Telstar 19 Vantage. Успешният полет на Falcon 9 бе показан в официалната страница на SpaceX в Twitter.

Telstar 19 Vantage е създаден за излъчването на широколентов сигнал за Северна и Южна Америка. Освен това, сателитът ще осигурява Wi-Fi интернет достъп за самолетите, прелитащи над северната част на Атлантическия океан.

Ракетата бе изстреляна в 01:51 часа сутринта и след 10 минути първата степен на Falcon 9 осъществи меко кацане на платформата Of Course I Still Love You в Атлантика. Използвана бе последната, обновена версия на Falcon 9 – Block 5. Това е вторият полет на новата ракета. Първият бе осъществен на 11 май. Тогава бустерът кацна също без никакви проблеми.

Сателитът Telstar 19V е предвиден да работи в орбита около 15 години. Апаратът тежи 15 тона и е най-тежкият от този вид сателити.

Следващата мисия на SpaceX е изстрелването на Falcon 9, която трябва да изведе в орбита 10 сателита Iridium Next. Изстрелването е планирано за 25 юли тази година от военната база Ванденберг в Калифорния. А съвсем наскоро SpaceX спечели конкурса за извеждане в орбита на секретен сателит с помощта на най-новата тежка ракета Falcon Heavy.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари