Fetch Robotics започна серийното производство на роботи заменящи складовите работници

0
404

Калифорнийската компания Fetch Robotics стартира серийното производство на новия робот PalletTransport1500, който заменя мотокарите и складовите работници и се движи с помощта на автопилот. Новата платформа е разработена съвместно с Honeywell Intelligrated и използва софтуера на Momentum. Роботите PalletTransport1500 действат съвместно в рамките на една единна екосистема и могат да преместват и подреждат товари с тегло до 1135 кг. Новите роботи могат самостоятелно да извършват опасната работа на складовите работници.

Според данните на управлението по охрана на труда на САЩ, работата с мотокари е най-опасният вид трудова дейност в складовете на различните предприятия. За една година работата с мотокари води до 85 нещастни случая с летален изход. Те са и причината за получаването на 34,9 хиляди тежки и 61,8 хиляди леки травми при складовете работници. Една подобна травма, според анализите на Fetch Robotics, може да струва допълнителни $150 хиляди разходи за застраховка на работника и за ремонт на мотокара. Роботът PalletTransport1500 ще намали броят на тези произшествия до нулата и ще ускори работата на складовете.

Автономните роботи на Fetch Robotics извършват съвсем същите действия и задачи, каквито и хората – приемане на стоките от товарните автомобили тяхното транспортиране във вътрешността на складовете, тяхното подреждане и складиране. Новите роботи могат да действат както по предварително зададени шаблони, така и в съответствие с получените съвсем нови указания. Предлага се и ръчно управление на роботите PalletTransport1500.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари