Fidelity вече предлага кредити, обезпечени с биткойни

0
100

В информационния бюлетин на Bloomberg от 9-ти декември тази година се вижда, че Fidelity Digital Assets – криптовалутният отдел на бостънската фондова империя, започва да предлага доларови кредити обезпечени с биткойни.

Новата услуга е изключително полезна за хедж фондовете, за хората, които се занимават с добив на криптовалута и други потенциални клиенти, които по този начин могат да получат доларови суми без да ликвидират своите биткойн активи.

Инициативата се осъществява съвместно с водещия кредитор в сферата на криптовалутите BlockFi. Това означава, че преди получаването на кредита, клиентите на Fidelity в началото трябва да се регистрират в тяхната платформа. BlockFi намалява рисковете, свързани с кредитите, като защитава 60% от тяхната доларова цена.

Том Джесоп (Tom Jessop), ръководител на отдела на Fidelity Digital Assets очаква че кредитирането, обезпечено с криптовалути ще се разпространи в целия свят, понеже криптовалутният пазар продължава да расте.

„Нашите очаквания са, че с ръста на пазара на цифровите валути, този вид кредитиране ще стане важна част от цялата банкова екосистема“ – каза Том Джесъп.

Навлизането на Fidelity в сферата на кредитирането става на фона на непрекъснато нарастващото търсене на криптовалути сред големите организации. Изследването на компанията. направено този септември показа, че над 25% от тях вече са работили с криптовалута. Любопитното е че повечето от тях са предимно европейски компании.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари