Google изглежда ще последва примера на Facebook и Instagram и ако не започне да блокира, най-малкото сериозно ще усложни правилата за публикуване на реклама, свързана с криптовалутите и ICO (първичното предлагане на цифрови монети).

Изданието Finance Magnates отбеляза, че свързаните с криптовалути или блокчейн компании са започнали да се затрудняват с публикуването на реклами с използването на услугата Google Adwords. Една от тези компании, пожелала да остане анонимна, демонстрира графика на кликовете, показващи на практика моментален спад:

Първи ден
Втори ден

Екипът на Google Adwords не е публикувал никаква информация за промяна в политиката на компанията. Нещо повече, писмено бе потвърдено, че рекламата на криптовалути и ICO не е забранена.

Да не забравяме, че Google има право да регулира, къде и за коя аудитория е допустима демонстрацията на подобна реклама. Тези ограничения са валидни например за хазартните игри, алкохола, някои лекарствени препарати и други подобни.

Финландският стартъп Lamium, който се опита да развива своя проект с помощта на онлайн услугите на Google въобще нямаше късмет. При него бе блокирана не само рекламата, но и целия Google Ads акаунт.

Finance Magnates добавя, че тези случаи стават все повече, като общата черта е тяхната връзка с криптовалутите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари