fbpx
5 C
София

Firefox започна да показва рекламни предложения в адресния ред

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Mozilla вече показва реклама директно в адресния ред на Firefox във вид на контекстни предложения. Нововъведението първи забелязаха потребители от САЩ. Компанията съобщи, че тази функция е била добавена във Firefox 92 през месец септември тази година и дава възможност на Mozilla да получава финансови средства за развитие на браузъра.

Mozilla заяви, че започвайки от Firefox 92, потребителите започват да получават нови актуални предложения от надеждните партньори на компанията, в зависимост от това, какво точно търсят. Специално се подчертава, че не се събират, не се записват и не се дават на трети лица каквито и да било потребителски данни.

Въпреки че съобщението в блога на компанията, представящо новата функция с име Firefox Suggest бе публикувано през месец септември тази година, то за първи път се появи в списъка с промени на Firefox с излизането на версия 93 преди два дни. Там функцията Firefox Suggest е представена като по-бърз начин за навигация в интернет. Mozilla допълва, че ще работи само с партньорите, които съответстват на високите стандарти на конфиденциалността на Firefox, като най-предпочитаният към днешен ден партньор на компанията е adMarketplace.

В своя сайт за техническа поддръжка Mozilla съобщи, че тези рекламни предложения ще бъдат активирани само след като потребителите дадат разрешение за тяхното показване или ръчно изберат типа на предложенията, което може да стане от настройките.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
112
112
1 месец

Липсата на приходи се усеща щом до тук са стигнали …

basil
basil
Отговор на  112
1 месец

Седнете и направете един браузър без да получавате приходи от никъде за труда ви. Допада ли ви идеята?

qwe
qwe
Отговор на  basil
1 месец

Ако мога ще направя.

Kiro
Kiro
1 месец

Има много браузъри по света… а това, че те са алчни, не означава, че нямат достатъчно пари. Имаше статистика на печалбите и те милите да го оплачеш как имат стотици милиони в приходи. Та да не се говори, как били закъсали за пари. Алчност е истинската дума. Света доказа, че винаги ще има хора които правят и поддържат системи… парите не движат света, а точно обратното. Държат го под контрол. Спряха ли Линукс? Спряха ли Либре офис? Спряха ли Gimp? Мога да изброявам много… защото винаги има хора които да създават и хора които да ги поддържат. Вярно, няма да… Виж още »

ветер
ветер
1 месец

Не съм ги забелязал.
Явно съм ги излючил.

БегиМани
БегиМани
1 месец

Srsly?! „Лисицата“ след „плоският“ дизайн е паднала още по-долу и копае дъното?! Ми да го копаят, след 56-та, последната читава вердия, не я ползвам, алтернативи да искаш…

Нови ревюта

Подобни новини