Преди известно време, Mozilla въведе във Firefox любопитна функционалност – възможност да разглеждате любимия си сайт, като приложение – точно, както много хора го правят на мобилните си телефони. Въпросната функционалност се наричаше Site Specific Browser(SSB). Така, от Page Action менюто, можеше да направите така че различни сайтове да бъдат активирани в специалния App режим. Тази характеристика обаче така и не беше активирана по подразбиране и за да я активирате трябва да се ровите в настройките на браузъра. А сега Mozilla обяви и окончателния край на SSB, предава Techdows.

Mozilla споделят и причините за решението си да премахнат SSB. Оказва се, че продължаването на поддръжката на характеристиката отнема излишно време на хората, които работят по браузъра, тъй като те трябва да оправят различни открити програмни грешки. По думите на софтуерния инженер от Mozilla Дейв Таунзенд, BSS няма почти никаква или никаква полза за потребителите и в този смисъл, липсва смисъл разработката ѝ да продължава. „С оглед на това, че характеристиката ни коства време за оправянето на бъговете ѝ, запазването ѝ в браузъра изпраща грешно съобщение на потребителите и смятаме да я премахнем от Firefox“, пише той. Ако искате да видите как действа SSB трябва да направите следното:

1.Стартирайте Firefox.
2. Посетете about :config.
3. Напишете в лентата за търсене ssb и променете стойността от false на true.
4. Рестартирайте Firefox.
5. Посетете сайт по ваше предпочитание, след което от менюто Page Action (това са трите точки, които виждате в крайната дясна част на адресната лента на Firefox), изберете Use This Site in App Mode.

3.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари