Firefox предлага обновен адресен ред, който ускорява търсенето

3
637

Mozilla обнови своя уеб браузър Firefox и във версия 75 реализира някои интересни подобрения предимно за работа с адресния ред и с търсачките.

Новата версия на Firefox разширява адресния ред когато потребителят иска да извърши търсене в Глобалната мрежа. При въвеждането на текста, потребителят вижда списък с най-популярните сайтове, като отдясно се вижда къс URL адрес.

В новия браузър се използва ново, интелигентно търсене, при което допълнителните ключови думи се показват с по-различен шрифт. Методът показва и най-популярните заявки за търсене, включващи и въведението от него думи.

Кликването върху адресния ред вече автоматично показва най-посещаваните от потребителя уеб сайтове. Ако потребителят вече е отвори някой от тези сайтове, то Firefox дава възможност за директно прехвърляне към съответния раздел.

Едновременно с представянето на новите функции във Firefox 75 компанията Mozilla съобщи на потребителите, че ще се придържа към обявения график за излизане на новите версии на Firefox, въпреки пандемията от новия коронавирус. Mozilla заяви, че иска да осигури непрекъснат достъп до жизнено важните правителствени и медицински услуги. Ето защо компанията се е фокусирала предимно върху отстраняването на забелязаните проблеми и е предприела необходимите стъпки, за да избегне възможните промени в разпространяването на новите версии и по този начин да не допусне каквото и да било негативно влияние върху работата на потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари