Firefox представи официално услуга за защитен обмен на файлове

1
780

Представена като експериментален проект през миналата година, като част от Test Pilot, Firefox анонсира официалната премиера на Send – услуга за защитен обмен на файлове.

Посредством Send, ще може да изпращате файлове с размер до един гигабайт без регистрация, а ако сте се вписали в акаунта си – до 2.5GB.

Обменът на данни е защитен посредством пълно криптиране „от точка до точка“ (end-to-end, E2E) – „от момента на изпращането им до момента, в който биват отворени“, обясняват Mozilla.

„Ние в Mozilla сме винаги отдадени над сигурността и опазване на конфиденциалността на хората. Това е част от нашия дългогодишен манифест. Ние продължаваме да търсим начини да спазим това свое обещание, независимо, дали ще е през браузъра, приложенията или услугите ни. Така че, на нас ни се стори естествено да доставим до всички един от популярните ни експерименти от програмата Test Pilot, Firefox Send. Send е безплатна криптирана услуга за обмен на файлове, която позволява на потребителите да споделят файлове по един лесен и безопасен начин от всеки един браузър. Ние спазихме обещанието си – направихме го даже още по-добро, предлагайки по-високи ограничения за обем и по-голям контрол над файловете, които споделяте“, обяснява Ник Нгуен, продуктов стратег към Mozilla. Очаква се също така, скоро да се появи и версия на Android за услугата.

Услугата е достатъчно гъвкава и позволява контрол над изпращаната информация, като например деактивация на връзката на изпратения файл, след като получателят я получи или след определен период от време. Самият получател няма нужда да използва Firefox също, Освен това, може да защитите обменът с парола за повече сигурност.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Ползват Google Cloud за целта. А това не ми харесва много, много. Не че има голям избор, де…