Firefox с предварителна алфа за Android

0
35

Mozilla съобщи, че пуска официално предварителна алфа версия на интернет браузъра Firefox за операционната система Android. Всеки който иска може да я изтегли и тества на своето Android устройство. Кодовото име на тази версия е Fennec.

Ранната версия, която беше представена от Владимир Вукичевич е част от желанието на Mozilla да събере впечатления за браузъра от по-широк кръг потребители. Според Вукичевич, сегашната версия на Firefox е достатъчно използваема за да бъде пусната за тестове от повече хора.

В блога на Вукичевич има допълнителна информация за Fennec, както и предупреждения за ограниченията в тази предварителна алфа. Поради ранния стадий на разработка е много вероятно наличните бъгове да причинят забиване на цялото Android устройство, при използването на Firefox. След това ще бъде необходимо рестартиране на цялата система за да се нормализират нещата.

Използването на паметта все още е проблем и не е оптимизирано в достатъчна степен. Линкове от други приложения не могат да бъдат отваряни във Fennec. До момента браузърът е бил тестван само на смартфоните Motorola Droid и Nexus One. Не е известно как мобилното приложение ще се държи при работа с други устройства.

Мобилното устройство, на което може да се инсталира Fennec трябва да върви с Google Android 2.0 или по-висока версия и да има OpenGL ES 2.0 поддръжка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари