Mozilla обяви, че възнамерява в настройките на уеб-браузъра Firefox да добави раздел за конфигуриране на производителността.

С помощта на новите настройки е възможно да се променят параметрите по производителността на потребителския интерфейс, на използваната оперативна памет и други. Опитните потребители навярно знаят как да ограничат броя процеси на интерфейса, с цел да намалят използваната RAM, но обикновените потребители обикновено не се занимават с тази функционалност.

Разделът „Performance“ в настройките на браузъра дава възможност за промяна параметрите на интерфейса на браузъра. Потребителят може да кликне върху „Оптимизирай Firefox“ или да избере настройките по подразбиране.

Малко по-долу е дадена възможност за ръчна настройка на процесите (от 1 до 7), възможност за изключване на анимациите, както и включване и изключване на предварителния преглед на уеб-страниците. Изключването на последните две опции подобрява производителността на браузъра на по-стари компютърни системи, а първата опция оптимизира стабилността на работата.

Благодарение на новите опции всеки потребител ще може да намери най-подходящия компромис между използваната оперативна памет и отзивчивостта на интерфейса.

Най-добри резултати се постигат с автоматичната оптимизация, но тя изключва всички разширения, инсталирани в браузъра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари