Firefox 53 престава да работи в ОС Windows XP и Vista

0
274

Microsoft още през 2014 година прекрати поддръжката на Windows XP, а поддръжката на Windows Vista приключва през месец април 2017 година. Не е за учудване, че именно към тази дата Mozilla също прекратява поддръжката на своя уеб-браузър Firefox за ОС Vista и едновременно с това за операционната система Windows XP.

 

От месец март инсталаторът на Firefox 53 ще съдържа специален код, който ще предотвратява стартирането на браузъра в средата на операционните системи Windows XP и Vista. По този начин, от началото на следващата година, потребителите с тези операционни системи ще могат да работят с максимум версия 52 на уеб-браузъра Mozilla Firefox. От друга страна, Mozilla съобщи, че ще предлага разширената поддръжка „Extended Support Release (ESR)“ на Firefox за настолни компютри, която е предназначена предимно за училища, университети, предприятия и други. Възможно е тя да бъде въведена за всички потребители.

Много потребители забелязаха, че в официалното съобщение на Mozilla се съобщава само за блокиращ код в инсталатора на браузъра и не е ясно, дали Portable версиите на Firefox ще продължат да си работят.

Това е съвсем логичен ход, който едва ли ще учуди някого, понеже Mozilla Firefox е последният голям уеб-браузър, който досега работеше с операционните системи Windows XP и Windows Vista.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари