Firefox 70 ще проверява дали данните ни за вход са компрометирани при теч на данни

2
798

Mozilla си е поставила за цел да изкара като конкурентно предимство на браузъра си Firefox отношението към сигурността в Интернет. Сега разбираме за поредната функционалност в тази насока.

От версия 70, която ще излезе през септември, в браузъра ще е интегрирана базата данни на сайта haveibeenpwned.com. Така браузърът ще ни предупреждава, ако в някой сайт ползваме имейл и парола, които са компрометирани при теч на информация. Това ще стане благодарение на Firefox Lockwisе – мениджърът за пароли на Mozilla.

До сега всичко това беше възможно, но чрез използването на разширения на браузъра.

Имайте предвид, че новата опция ще работи за данните, които сте запазили в Lockwise, преди даден инцидент да се е случил. Препоръчително е да направите една проверка във въпросния сайт, преди да се доверите на Firefox. Проверете дали сте засегнати от вече случили се течове на информация, за които браузърът няма да ви предупреди.

Целта на Firefox е да се разграничи от браузъри като Google Chrome и Microsoft Edge с по-високата степен на сигурност, която предлага на потребителите.

Други проекти на компанията в тази насока са:

Дори да решите да не използвате Firefox, проверявайте от време на време haveibeenpwned.com, за да сте наясно дали сте засегнати от някой инцидент.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

„…в браузъра ще е интегрирана базата данни на сайта haveibeenpwned.com…“

⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️

Аз-Съм
Аз-Съм

ужас всичките ми майли са пречукани 7,8 пъти 🙂