Fitbit е платила едва 23 млн. долара за активите на Pebble

0
31

Лидерът при носимите джаджи Fitbit е платил само 23 милиона долара, за да придобие всички активи, продукти и марки на Pebble в края на миналата година.

Сумата е още по-малка, отколкото се предполагаше. Непосредствено след обявяването на сделката, финансовата агенция Bloomberg прогнозираше, че нейната стойност е под 40 милиона долара. Платената сума наистина изглежда като джобни пари като се има предвид, че Pebble събра над 40 милиона долара само от Kickstarter кампании.

В скромната сума от 20 милиона долара влизат още интелектуалната собственост на закъсалата компания, както и нейните служители. За сравнение, придобиването само на една джаджа – умния часовник с 30-дневна батерия Vector Watch – Fitbit е дала още 15 милиона.

Всичко това става ясно от финансовите резултати на Fitbit за последното тримесечие. От тях личи още, че тогава компанията е продала 6.5 милиона устройства при приходи от 573 милиона долара. Резултатите са по-слаби спрямо същия период преди година, но пък броят на активните потребители се е увеличил от 16.9 милиона на 23.2 милиона души.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари