Fitbit търси развитие с инвестиция в стартъп

0
101

Fitbit обяви, че инвестира повече от шест милиона долара в стартъп, разработваща мобилно решение за контрол и следене на нивата на захарта. Инвестицията на Fitbit в Sano се очаква да привлече още по-голям интерес към продуктите на компанията, след като днес повече от 100 милиона американци живеят с диабет или преддиабетно състояние, пишат CNBC.

Fitbit не се представя добре в последно време, като за тримесечието, завършило в края на септември миналата година, компанията отчете 3.6 млн. продадени устройства, сериозно понижение от продадените 5.3 млн., година по-рано. Медията припомня, че големият играч на пазара на носими устройства и конкурент на Fitbit, Apple, има свой собствен изследователски екип, който работи по неинвазивно решение за следене на нивата на глюкозата в кръвта. Стартът на това усилие беше поставено още от Стив Джобс.

Инвестицията на Fitbit в Sano е само част от настояща стратегия на стартъпа по събиране на допълнително финансиране. „Това съвпада с нашата стратегия да погледнем отвъд устройството и да разширим визията ни към решения за здраве“, споделя Джеймс Парк, изпълнителен директор на Fitbit. Компанията вече има сключени партньорства с производителите на носима електроника Medtronic и Dexcom, които целят интеграцията на данни за нивата на кръвната захар с хардуера на устройствата. Парк отказва да коментира дали следваща версия на Fitbit ще включва и технология за следене на глюкозата.

CNBC коментира това, че за разлика от решението на Apple, по което работят в момента, технологията на Sano не е неинвазивна, тъй като включва малки игли. Специалистите в медицината все още не са убедени, че неинвазивните решения тук могат да предоставят достатъчно надеждни данни. Козметичният гигант Johnson & Johnson се опита преди време неуспешно да представи подобно решение, но се провали.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари