Fluid: новият тип динамични блокови документи на Microsoft Office

1
852

Microsoft създаде нов тип офис документи. Вместо отделни програми за работа с различните видове съдържание, такива като Word, Excel, и PowerPoint, софтуерният гигант предлага използването на блокове за Office, които се записват онлайн. Стандартните за Office таблици, графики и списъци на предстоящи събития се преобразуват в живи модули за съвместна работа, които съществуват извън традиционните документи и повече не са свързани с различните програми за тяхното редактиране.

Корпорацията нарича тези блокове Fluid компоненти. Те могат да бъдат редактирани в реално време от всяко едни приложение. Идеята е потребителят да може да създаде например таблица, без за тази цел да отваря и да се прехвърля между няколко приложения. Крайната таблица се съхранява в интернет и подобно на Lego блокче може да се използва на друго място, както и да се редактира. По този начин Microsoft се опитва да се откъсне от традиционната концепция за създаването, записа и съхранението на документите с помощта на специализирани предложения.

По-нататък потребителите ще могат да поместват тези блокове в произволно място – в електронната поща, в чата или в друго приложение. А благодарение на това, че тези блокове са в уеб пространството, след редактирането на оригинала, всички места, където този документ е вмъкнат, ще разполагат с най-актуалната информация.

Microsoft е отворил кода на Fluid Framework, което ще опрости неговата адаптация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари