Ford инвестира $4.5 млрд. в електрически коли

1
195


Американският автомобилен гигант Ford обяви, че възнамерява да инвестира $4.5 млрд. за разработката нa електрически превозни средства, като планът е да пусне 13 нови електрически модели до 2020г. Това ще включва нов Ford Focus, който ще се зарежда значително по-бързо и ще изминава по-дълъг път с едно зареждане, предава Би Би Си.
Освен това, те потвърждават за пореден път сериозните си планове да навлязат на полето на споделените пътувания – пазар, управляван от компании като Lyft и Uber. Според Ford, това е пазар за пет трилиона долара.

Изпълнителният директор на компанията Марк Филдс споделя, че желае 40% от колите на компанията да имат електрически версии до 2020г. Към настоящия момент 13% има такива версии.

Според плановете на компанията, новият Focus ще се зарежда на 80% за половин час – два пъти по-бързо, отколкото се зарежда настоящият модел, а така също ще изминава 100 мили с едно зареждане, сравнено със сегашните 76 мили. Понастоящем компанията продава електрически, хибридни и PEV (plug-in electric vehicle) версии на Focus, Fusion, C-Max и Lincoln MKZ моделите си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари