Ford планира да използва Windows 8 в своите автомобили

0
15

Стана известно, че автомобилният производител Ford възнамерява да използва вариант на Windows 8 в бъдещите си автомобили. Според източници, запознати с плановете на компанията, платформата на Microsoft ще бъде използвана в качеството на нова информационно-развлекателна система.

Както съобщава американският технопортал DailyTech, позовавайки се на източници, близки до Ford, Windows 8 ще управлява наследника на използваната в момента от американския автомобилостроител информационно-развлекателна система MyFord Touch. В момента тя е базирана на Windows Embedded Automotive – платформа, представляваща орязана версия на Windows 7.

Ford възнамерява да заложи на Metro-интерфейса на Windows 8, за да улесни обслужването на своята система за забавление и навигация чрез станалия вече обичаен сензорен дисплей. Най-вероятно Ford отново ще използва за целта специално пригодена за автомобили версия на Windows.

Американският производител, наред с Hyundai и Fiat, е един от автомобилостроителите, които използват платформата Windows за управление на вградените в своите автомобили системи. Според източниците на портала, Metro-интерфейсът на Windows 8 е идеалното решение за използване в автомобили, тъй като производителите трябва само да пригодят наличния сензорен дисплей към своите нужди, без да се налага да влагат средства и усилия в разработката на собствени интерфейси.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за