Ford представи електрическия кросоувър Mustang Mach-E

1
663

Малко преди началото на автомобилното шоу в Лос Анджелис Ford показа своя първи изцяло електрически Mustang с доста необичайно купе.

Глобалната електрификация на автомобилите се издигна на ново ниво след като Ford представи своя Mustang Mach-E. Електромобилите постепенно се превърнаха от технология за техничари в масов транспорт за повечето жители на САЩ.

Едва ли има друг американски бранд, който да е така признаван и обичан, какъвто е Ford Mustang.

Използвайки неговото име компанията заяви на милионите жители на САЩ, че е време да престанат да считат автомобилите непрактични и недостъпни машини, които купуват само богатите хора от Западното крайбрежие.

Специалистите на Ford са поставили най-мощните електромотори, създадени от компанията. Докато предишният Ford Electric имаше електромотор с мощност 110 мKW, в Mach-E се използва електрически двигател с мощност 210 KW. Ако съберем тези два електродвигателя в един електромобил, получаваме версията Mach-E GT с мощност 459 конски сили с ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Компанията обещава 340 км пробег с едно зареждане на акумулаторния блок с капацитет 75,7 Kwh и това е минималната конфигурация Select. Нейните продажби са планирани за 2021 година при цена $44 000. А ако се заплатят още $2700 може да се закупи същия мустанг със задвижване на всичките колела.

Моделът First Edition, който се ускорява до 100 км за 3,5 секунди и изминава 435 км с едно зареждане, струва $60 000. От този електромобил ще бъде произведена ограничена партида.

Цената на GT Performance започва от $60 500, а неговият 98,8 KW акумулаторен блок осигурява 400 км пробег.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари