Ford представи собствен автомобилен автопилот

0
569

Свой отговор на автопилота на Tesla и на General Motors анонсира и автомобилният производител Ford. Новата система за помощ на водачите ще бъде инсталирана в най-новите автомобили на компанията, като например електрическия кросоувър Mustang Mach-E.

Това е съвременната система в помощ на водачите Co-Pilot360 с богат комплект функции, включително Active Drive Assist – режим за управление на автомобила „без ръце“.

Active Drive Assist позволява пропътуването на над 160 000 километра по нанесените на картите шосета на САЩ и Канада с налична пътна маркировка. Ford за първи път добавя режим на шофиране hands-free в своите автомобили, но той не дава възможност на водача да се отпусне. Специална инфрачервена камера следи направлението на погледа на водача и положението на неговата глава. Ако той се обърне или отдели погледа си от пътя, системата издава предупредителен звук и връща управлението на шофьора. Слънчевите очила не помагат.

Новият автопилот ще се предлага като опция в някои подбрани от производителя модели от 2021 година, както и за цялата серия Mustang Mach-E. Всички, които вече са направили поръчки за закупуването на този електромобил, могат по желание да инсталират тази система считано от третото тримесечие на следващата година.

Ford допълва, че преди да анонсира новата система са извършени дълги тестове с общо разстояние над 1 милиона километра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари