Forrester: още през 2019 година 10% от американците ще останат без работа заради роботизацията

17
692

Много от стартиращите компании, които ще се появят през следващата 2019 година, ще имат нужда повече от роботи, а не от хора. Експертите предупреждават, че автоматизацията ще засегне всички области на икономиката, понеже роботизацията е следващият етап на цифровизацията.

VentureBeat цитира статистиките и отчетите на аналитичната компания Forrester Research, според които роботизацията е неизбежен процес, които ще се активизира през 2019 година. През следващата година 40% от американските компании ще използват предимно роботи и софтуер, които ще изпълняват задълженията на работниците и служители хора.

До създаването на истински изкуствен интелект, който ще изпрати човечеството в пенсия, са необходими не по-малко от 100 години“ – твърдят аналитиците. Но практическото използване на ИИ в предприятията и компаниите вече е реалност“.

Машинното обучение се използва в устройствата за носене, чат ботовете, анализа на текстовете и автоматизацията на различните процеси. Бизнесът е силно заинтересуван от изкуствения интелект и търси специалисти в тази област. Парадоксално е, но се предвижда роботи да търсят работа на хората, останали без работа заради роботи.

Според Forrester, роботизацията няма да предизвика безработица. Много работници и служители дори ще се зарадват на въвеждането на ИИ, понеже той ще ги освободи от рутинната работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари