fbpx
3.8 C
София

Forrester: SOA все още е много популярна

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

SOA (service-oriented architecture), която в последните години се трансформира в изчисления в „облака”, все още е актуална, според доклад от ново изследване на аналитичната компания Forrester Research.

SOA означава подход в софтуерния дизайн, при който системите са композирани от различни и понякога споделени услуги. Смисълът от това е постигане на по-добра оперативна съвместимост (interoperability) и спестяване на време и пари чрез повторно използване на кода.

71% от организациите, взели участие в анкетата на Forrester, са отговорили, че вече използват SOA, или че ще използват до края на настоящата година. Половината от малките и средните компании са дали същия отговор, като се има предвид, че те са по-бавни във възприемането на най-новите тенденции в сферата на информационните и комуникационните технологии.

77% от всички участници в запитването и 81% от малкия и средния бизнес са удовлетворени от усилията, вложени в SOA.

Проникването на SOA в предприятията е 80%, а в малкия и средния бизнес 60%.

Северна Америка и Европа имат едно и също ниво на проникване на SOA – приблизително общо 60%. 81% от северноамериканските компании обаче, изразяват удовлетворение, докато от европейските – 73%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини