Fortune публикува рейтинга за най-добрите бизнесмени на годината: Илън Мъск, Лиза Су и Дженсен Хуанг

3
410

Постепенно стана традиция на генералния директор на AMD Лиза Су (Lisa Su) да бъдат връчвани поредните награди и премии. В края на тази твърде сложна 2020 година традицията не бе нарушена – авторитетното издание Fortune включи Лиза Су в своя престижен рейтинг на най-добрите бизнесмени на годината. Тя е на второ място веднага след Илън Мъск, като по този начин изпреварва основателя на компанията Nvidia Дженсен Хуанг.

Първото място е на основателя, генерален директор и притежател на по-голямата част от компаниите SpaceX и Tesla Илън Мъск. Той се намира на първо място в този рейтинг, понеже успя да постигне рекордно висока капитализация на своята автомобилна компания Tesla, като едновременно с това успя да изведе в орбита около Земята американски пилотиран космически кораб за първи път от 2011 година.

Към заслугите на Лиза Су създателите на този престижен рейтинг изброяват бързото постигане на изключително високите финансови резултати на компанията AMD, както и решението за закупуването на Xilinx за $35 милиарда.

На трето място се намира основателят на Nvidia Дженсен Хуанг (Jen-Hsun Huang). Авторите на рейтинга подчертават, че тази компания в продължение на цели 27 години успява да представя на пазара най-бързите геймърски графични процесори. Тази година акциите на Nvidia станаха по-скъпи от тези на Intel, което даде възможност на нейния генерален директор да се реши да закупи ARM.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари