Foxconn използва над 40 000 робота в своите заводи

0
301

Корпорацията Foxconn Group вече разполага с около 40 000 робота в своите предприятия и заводи, които сглобяват и произвеждат най-различни машини и устройства.

 

Информацията е на CNA, която допълва, че Foxconn сама произвежда роботите за своето производство. Корпорацията произвежда по около 10 000 робота годишно. С изключение на някои специфични детайли, като сервомотори и редуктори, всички останали компоненти за тези роботи се произвеждат от Foxconn – това е компютърния хардуер, специалните контролери, софтуера за управлението на роботите и за тяхната интеграция в производството.

Роботите на Foxconn са инсталирани в много от заводите на корпорацията в Китай. Те заменят работниците и самостоятелно произвеждат таблети, компютърна техника, мобилни компютри и смартфони, различни периферни устройства.

Foxconn в момента масово инсталира производствени роботи в своите фабрики – в индустриалната база в Джънджоу, в завода за таблети в Чънду, във фабриката за компютърни продукти в Куншан и други. Foxconn съобщи, че може да използва производствени роботи и на други фирми и добави, че започва производството и на медицински роботи.

Навярно новата техническа революция настъпва, понеже очевидно роботите ще започнат да произвеждат роботи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари