Foxconn и TSMC могат заедно да купят Toshiba Memory

0
64

Информационните медии продължават да спекулират с темата за предстоящата продажба на полупроводниковия бизнес на Toshiba и потенциалните купувачи. По информация на изданието Nikkei, представители на тайванската компания Hon Hai Precision Industry co (Foxconn), която се назовава сред претендентите, се е обърнала към SK Hynix с предложение за съвместно участие в борбата за правото на закупуване на контролния пакет на Toshiba Memory.

Уговорка по този въпрос все още не е постигната.

„Още не сме решили дали да участваме в търга, заедно с Hon Hai“ – твърди за изданието високопоставен представител на SK Group, компанията-майка, под надзора на който се намира SK Hynix.

По-рано за възможността за такова обединение съобщи и южнокорейското издание The Korea Herald, отбелязвайки тесните партньорски връзки между Foxconn и SK Group.

Междувременно, Nikkei, позовавайки се на източници от индустрията, не изключва възможността за образуване на друг съюз. Отбелязва се, че активите на Toshiba по производство на чипове флаш-памет са интересни за TSMC, който е крупен световен контрактен производител на полупроводници. Както и в случая с Foxconn, опитът на TSMC да закупи Toshiba не би трябвало да предизвика възражения от страна на антитръстовите органи, тъй като и двете компании в момента не се занимават с пускането на NAND Flash.

Нещо повече, един от източниците съобщава, че председателят на Foxconn Тери Гоу е обсъждал възможността за придобиване на Toshiba Memory с председателя на управителния съвет на TSMC Морис Чанг, но не може да се каже, че са стигнали до споразумение.

От своя страна, тайванските издания DigiTimes и Taipei Times, позовавайки се на публикация на китайскоезичното издание Liberty Times твърдят, че такова споразумение вече има. Отбелязва се, че Hon Hai и TSMC вече са подписали споразумение за съвместно участие в търг за продажбата на бизнеса на Toshiba. В момента представителите на двете компании се намират в Япония и активно подготвят необходимата за заявките документация.

Официално потвърждение на информацията все още липсва – всички споменати компании са отказали да коментират слуховете за плановете си по закупуването на активите на полупроводниковия бизнес на Toshiba.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари