Foxconn масово патентова разработки с цел намаляване зависимостта от Apple

0
27

Както съобщава агенция „Ройтерс“, тайванската компания Hon Hai Precision Industry, по-известна с търговската си марка Foxconn, е продала на интернет-гиганта Google част от своите патенти, отнасящи се към технологията за допълнена реалност и описващи комбиниране на изображения на виртуални обекти с изображения от реалния свят.

Областта на употреба на технологията включва авиация, транспорт, инженерно и научно оборудване, игрални устройства, симулатори, тренажори и др.

Сумата на сделката не се огласява.

Освен това, Hon Hai Precision Industry, която е най-големият контрактен производител на електроника в света и основен производител на продукцията на Apple, в последно време се опитва да намали зависимостта си от американската корпорация. Според информация, изтекла в глобалната мрежа, Hon Hai Precision Industry планира да се съсредоточи върху разработката на нови технологии, създаването на обекти на интелектуална собственост и електронна търговия. В изпълнение на тази стратегия компанията е подала над 55 000 патентни заявки в различни страни по света и вече е получила над 5000 патента.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари