Foxconn наемат нови 15 хиляди служителя

0
32

Foxconn вероятно е един от най-известните в света тайвански производители на електроника, най-вече заради факта, че в техните фабрики се правят едни от  най-популярните мобилни устройства в света – тези на Apple. Тайванците, обаче, явно искат да се дистанцират от имиджа си на „производители на части“ и да станат пълноправни производители на цялостни продукти.

За това, обаче, ще им трябва допълнителна работна ръка. Ето защо от компанията, която в Тайван е позната още с името Hon Hai, по-рано днес обявиха, че планират да наемат още 15 хиляди нови служители в родната си страна. По-голямата част от новонаетия персонал ще бъде съставена от инженери и други „квалифицирани таланти в сфери като телекомуникациите, електронната търговия, биотехнологиите, автоматизацията и развитието на софтуер и хардуер“.

Foxconn в момента разполагат с 46 хиляди работници в Тайван и повече от един милион в Китай. Подобна производителна мощ има потенциала да превърне компанията в световен играч, ако ръководството й наистина посмее да ги дистанцира от най-доходоносния им бизнес – производството на части за Apple.

Изглежда, че това все пак ще се случи, рано или късно. Още миналата година Foxconn обявиха, че имат намерение да създават телефони и таблети използващи мобилната операционна система Firefox OS на Mozilla. В допълнение към това, те бяха изразили и желание да разработват и произвеждат смартфони за BlackBerry както и да построят в САЩ фабрика за промишлени роботи.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари