Foxconn пак вдига заплатите, но не на всички

0
27

Компанията Foxconn, която е един от лидерите в производството на компютърен хардуер, обяви намеренията си да повиши заплатите на трудещите се за втори път, след началото на скандала със самоубийствата на работници, предаде BBC. Мултинационалната технологична корпорация стана печално известна с трагичните инциденти свързани със самоубили се хора от своя персонал.

Foxconn анонсира планове за повишаване на заплащането с почти 70%. Работещите в производствения комплекс в Шенжен ще получат повишението не по-рано от първи октомври, но само ако отговарят на определени условия. Това повишение е в допълнение на първото, което беше обявено наскоро в размер на 30%. За да получат второто повишение работещите трябва да покажат, че производителността на работата им е висока в разстояние на тестов период от три месеца.

Само през тази година, в тайванската компания имаше десет успешни опита за самоубийства на отчаяни от живота си работници.

Една от целите на повишението е да се намали мотивацията у работниците да работят допълнителни часове и да се лишават от почивката си. Ръководството на Foxconn твърди, че извънредният труд винаги е бил доброволен. В момента средната заплата, която вземат работниците обслужващи продуктовите линии в Шенжен е 176 щатски долара (1200 китайски юана).

Foxconn работи съвместно с Apple и е компанията, която произвежда хитовите продукти iPad и iPhone.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари