FSF изпрати на Microsoft празен хард диск, на който да бъдат записани сорс кодовете на Windows 7

28
3778

Фондацията за свободен софтуер (Free Software Foundation) изпрати на Microsoft пратка с празен хард диск и разпечатка с подписите на над 13 000 потребители, които поддържат петицията на FSF. Идеята е след толкова много подписи и получаването на този подарък Microsoft да копира на този диск сорс кодовете на ОС Windows 7, след което да го изпрати обратно на фондацията.

„Microsoft може да отвори кода на Windows 7. Те имат всички законни права да направят това. Решението е изцяло тяхно. Ние сме готови да окажем всякаква помощ, за да може това да се случи“ – заявиха представителите на Фондацията за свободен софтуер.

Free Software Foundation добре разбира, че много потребители считат тази кампания за нелепа и донкихотовска. Но всеки път, след като мине известно време потребителите признават прагматичния идеализъм в постъпките на FSF. Може времето Microsoft да отвори кода на своята операционна система Windows 7 още да не е настъпило, но се вижда, че все повече потребители от целия свят искат кодът на Windows 7 да бъде отворен.

Да си припомним, че през месец януари тази година Free Software Foundation представи петицията Upcycle Windows 7, в рамките на която потребителите с подписите си призовават Microsoft да отвори кода на Windows 7 и да даде възможност на разработчиците да изучават и подобряват кода на операционната система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
28 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари