Федералната търговска комисия (FTC) обмисля предварително нареждане срещу Фейсбук, което да попречи на гиганта да интегрира в социалната мрежа няколко от своите услуги за обмяна на съобщения. Източник са три запознати с материята лица, цитирани от Ню Йорк Таймс.

Обсъждано е как компанията обединява техническата инфраструктура на WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger. Решението ще бъде взето, когато се прецени до колко тази интеграция ще направи по-трудно евентуално бъдещо разделяне на Facebook. За такова нещо ще се заговори, ако се стигне до заключение, че с придобиванията си, FB намалява конкуренцията.

И FTC, и Facebook са отказали да коментират случая

Този ход ще е необичаен. Агенцията много рядко обмисля да се бори със сливания, които вече са приключени. Гласуването на подобна мярка от членовете на комисията ще е трудно. FTC ще трябва да докаже пред съда, че корпорацията е на път да наруши антимонополните закони или вече го е направила.

От месеци Марк Зъкърбърг работи върху обединяването на техническите системи на Facebook Messenger, WhatsApp и Instagram. Това ще позволи съобщение изпратено през една от платформите да бъде получено от човек, който има регистрация в друга.

Интересен факт е, че инфраструктурата на някои Фейсбук проекти е споделена от известно време. Например, Facebook и Instagram използват една и съща архитектура за предоставяне на реклами.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари