Много потребители отдавна са на мнение, че използването на обикновена парола за защита на личните данни и чувствителната информация, е недостатъчно.

Това е и причината редица компании да разработват нови и по-надеждни решения. Едно от тях е технологията Windows Hello, която за пръв път се появи в операционната система Windows 10 през 2015 година, при която се използва дактилоскопично разпознаване и сканиране на лицето за отключване на компютърната система.

Тази функционалност е много добра, но не е идеална и това е причината Fujitsu и Microsoft да създадат нова уникална система за идентификация, която заедно с Windows Hello разпознава разположението на вените от дланта на потребителя.

Новата технология носи името PalmSecure и е бърза, точна и прецизна. Хакването на PalmSecure е на практика невъзможно, понеже е трудно да се намери информация за триизмерното разположение на вените на потребителя. Сензорът за PalmSecure вече се предлага в комплект с няколко нови лаптопа на Fujitsu, които се продават с предварително инсталирана Windows 10.

Новият скенер е малко по-голям от скенер за пръстови отпечатъци и се включва към компютърната система чрез USB порта. Потребителят трябва само да постави дланта си над скенера, за да отключи компютъра.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Яни Колевтъй-тъйко? не!W10 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
W10
W10

Най-добрият Windows правен до-сега! Браво на Fujitsu и Microsoft!

ко? не!
ко? не!

взеха пръсти, взеха лица, дойде време за дланите…

тъй-тъй
тъй-тъй

Биометричната защита е най-добрият начин хакерите да се сдобият с пълен комплект човек – пръстови отпечатъци, лицева картина и в случая, изображение на дланите и вените. Изобщо, всичко нужно за безпроблемно крадене на самоличност.

Яни Колев
Яни Колев

Но този скенер се вгражда в модели на Fujitsu от преди 2015 г. Имам го на модела Fujitsu Lifebook S935 от 2015г. Правилното е, че сега работи и с Windows 10.
Ако някой може да потвърди това ще съм благодарен.
Моят нотбук е с лицензиран Windows 10 Home и сензора не работи!!!