Много потребители отдавна са на мнение, че използването на обикновена парола за защита на личните данни и чувствителната информация, е недостатъчно.

Това е и причината редица компании да разработват нови и по-надеждни решения. Едно от тях е технологията Windows Hello, която за пръв път се появи в операционната система Windows 10 през 2015 година, при която се използва дактилоскопично разпознаване и сканиране на лицето за отключване на компютърната система.

Тази функционалност е много добра, но не е идеална и това е причината Fujitsu и Microsoft да създадат нова уникална система за идентификация, която заедно с Windows Hello разпознава разположението на вените от дланта на потребителя.

Новата технология носи името PalmSecure и е бърза, точна и прецизна. Хакването на PalmSecure е на практика невъзможно, понеже е трудно да се намери информация за триизмерното разположение на вените на потребителя. Сензорът за PalmSecure вече се предлага в комплект с няколко нови лаптопа на Fujitsu, които се продават с предварително инсталирана Windows 10.

Новият скенер е малко по-голям от скенер за пръстови отпечатъци и се включва към компютърната система чрез USB порта. Потребителят трябва само да постави дланта си над скенера, за да отключи компютъра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари