fbpx
0.8 C
София

Fun-VII – смартфон на колела

Най-четени

По време на автомобилното изложение в Токио – Tokyo Motor Show 2011, компания Toyota, както винаги, планира да организира доста голям щанд. Сред другите новости, автомобилният гигант ще покаже и концептуален модел на кола – Fun-Vehicle Interactive Internet. Или, както го нарича ръководителят на компанията: „смартфон на четири колела”.

Триместният Fun-VII е предназначен само да демонстрира визията за бъдещето на автомобилните дизайнери на Toyota, масовото му производство не е планирано. Главната особеност на концепцията са нейните сензорни панели, разположени на външната повърхност на вратите на автомобила. Как точно ще бъдат използвани тези огромни LCD дисплеи, японците все още не разкриват напълно.

Скромните предварителни анонси обещават, че панелите могат да се използват по различни начини: за показване на разнообразни изображения върху тях (например цветя за момиче), текст (реклама, или пожелания към съседните шофьори), или просто да си смените цвета на колата.

Разбира се, Fun-VII има достъп до интернет, постоянно актуализира своя софтуер и е в състояние да се свърже с магазини и ресторанти и да следи задръстванията. Управлението се осъществява или от вътрешен дисплей, който заменя обичайния подреден интериор, или направо от смартфона. Чрез последния можете да запалите двигателя, да отваряте или затваряте вратите, или да разберете разположението на автомобилите на паркинга.

В допълнение, водачът и пътниците могат да използват средствата за допълнена реалност, въвеждайки информация директно върху стъклото – там, където им е по-удобно, или да комуникират с бордовия компютър, способен да разпознава човешката реч.

Нищо чудно да видим Fun-VII в някой от следващите филми за Джеймс Бонд.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини