Tor и Mozilla основаха съвместния проект Fusion, който има за цел интегрирането и поддръжката на анонимната мрежа Tor в браузъра Firefox.

Проектът Fusion продължава инициативата за вмъкването на специфичните за Tor Browser модули във Firefox. Сега се подготвя кода за вграждането на Tor proxy във Firefox. Положени са големи усилия за съхранение на анонимността в Глобалната мрежа. Вече има тестови версии на Firefox, като новата функционалност може да бъде включена от about:config чрез настройките privacy.resistFingerprinting и privacy.firstparty.isolate.

Предвижда се в уеб-браузъра Firefox да бъде добавен режим на действително анонимна работа в интернет. На интеграцията на Tor във Firefox се гледа като на съществено конкурентно преимущество на Firefox пред другите браузъри.

Някои от възможностите на сегашния Tor Browser няма да бъдат интегрирани във Firefox. Това е например панелът за избор на нивото на безопасност, показването на Tor възлите, Tor Launcher, разширенията HTTPS Everywhere и NoScript и поддръжката на транспортните протоколи за скриване на достъпа до Tor.

Предвижда се увеличаване на мащабируемостта на инфраструктурата на Tor мрежата. Това ще стане чрез изграждането на допълнителна мрежа от Tor възли от страна на Mozilla.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари