fbpx
14.2 C
София

GameStop ще пусне крипто портфейли и NFT

Най-четени

Помните ли GameStop? Ако сте позабравили, набързо ще припомним, че това е потъналата в забвение през последните години компания за продажба на игри, гейминг продукти и аксесоари, която беше почти пред фалит покрай дигитализацията на пазара и всички други трансформации, които той преживя. В началото на миналата година обаче шума около компанията беше възобновен, тъй като една голяма група от Reddit ентусиасти бяха решили да купуват акциите на компанията, които непрекъснато отбелязваха трайна тенденция на спад, с целта и идеята на помогнат за спасяването на предприятието и да не го оставят да потъне под натиска на инвеститорите от Уолстрийт. В крайна сметка ентусиастите успяха да покачат изключително рязко котировките на компанията и да извлекат известни печалби от това, преди акциите отново да започнат да се сриват. Голямата гордост на финансовите ентусиасти също така беше, че те в крайна сметка успяха поне за малко да надхитрят големите играчи от Уолстрийт, като трусовете все още продължават да се усещат – миналата седмица един хедж фонд заяви, че затваря врати, тъй като не е успял да се възстанови от кризата.

Изглежда компанията е решила да се възползва по някакъв начин от целия този шум и ентусиазъм около себе си, като сега е решила да пусне собствени цифрови портфейли за Ethereum, както стана ясно от днешното ѝ изявление. Портфейлът ще бъде достъпен чрез разширение за браузъра Google Chrome и може да се използва за закупуване и продажба на NFT. Допълнително от компанията казват, че планират да пуснат и собствени NFT-та, както и NFT маркет, които се очаква да видим на бял свят до края на юли.

NFT или незаменими токени са интелигентни свидетелства за притежаване на дадени виртуални активи като снимки, видео или друга форма на изкуство, чиято собственост може да бъде проследявана и гарантирана с помощта на блокчейн технологии. Много различни бизнеси, в това число NFL и Twitter започнаха да се занимават с технологията от тази година, а някои NFT активи започнаха да се продават за стотици хиляди и дори милиони долари.

Портфейлите, които компанията ще пусне, ще дават на потребителя директен достъп до цифровия ключ, необходим за достъпване до портфейла. Ключът не само няма да бъде съхраняван никъде другаде, но това още означава, че потребителите няма да разчитат на компания посредник като Robinhood и PayPal, за да купуват и продават криптовалути и NFT.

GameStop си партнира с блокчейн стартъп Immutable X, за да създаде своя предстоящ NFT пазар. За да помогнат за насърчаването на начинанието, компаниите също планират да стартират фонд от 100 милиона долара, който ще отпуска безвъзмездни средства на артисти, които правят NFT за пазара на GameStop.

Вместо в долари, фондът ще плаща на артистите в собствената криптовалута на Immutable, IMX, чиято стойност е намаляла значително през годината.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини