Gartner: Индийският BPO пазар става все по-голям

0
18

Индийският пазар на BPO (Business Process Outsourcing) расте бързо, привличайки както местни, така и чуждестранни компании, според проучване на Gartner.

BPO пазарът в Индия се оценява на $1,14 млрд. през 2010, като е отбелязал ръст от 28,6% спрямо 2009 г., според Gartner. Най-бързо възприемащите BPO в Индия са дерегулираните индустрии. Телекомуникационните оператори например, са инвестирали в области като грижа за клиента и конкурентен пазар.

Индия изпревари Китай на BPO пазара и Gartner прогнозира, че тенденцията ще се запази и през 2014 г., когато местния пазар ще бъде $2,47 в сравнение с $1,6 млрд. за Китай през същата година. Австралия и Япония все още водят пред Индия в азиатскотихоокеанския регион.

Индия е известна с големите съоръжения, които са изградени в страната от местни и чуждестранни компании с цел да доставят BPO услуги на клиенти в САЩ и Европа.

Индийските BPO компании, като Wipro, Infosys Technologies и Tata Consultancy Services, които са изградили бизнеса си около обслужване на клиенти от САЩ и Европа вече се насочват към вътрешния пазар.

Индийският BPO пазар е отбелязал бърз растеж дори и по време на световната икономическа криза.

Малките градове и селските райони на Индия предоставят възможност за по-ниски разходи за BPO, но ръстът именно в тези региони може да бъде забавен от липсата на инфраструктура.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за