Gartner прогнозира: Windows Phone 7 няма да успее да достигне нивото на Symbian и Android

2
34

Въпреки петъчното погребение в края на тази седмица, имащо за цел да „наостри ушите“ на потребителите и създаде впечатлението, че новата мобилна операционна система на Microsoft – Windows Phone 7 – ще бъде нещо грандиозно, компанията за статистики Gartner скоро направи проучване, напълно противоречащо по резултати на очакванията на хората от Windows Phone, които с лека ръка затриха основните конкурентни играчи като iPhone и Blackberry по време на церемонията с резки лозунги от рода на „Windows Phone 7 погребва конкуренцията“.

Специалистите от Gartner прогнозират значително предимство за операционните системи Android на Google и Symbian на Nokia на световния пазар до няколко години. Само до края на тази година се предполага ОС-ите с отворен код да завладеят пазара, като делът им достигне до невероятните 60%. Очаква се Android да се превърне в най-използваната мобилна операционна система в Съединените щати, като това ще стане до края на 2010, ако разбира се прогнозите се окажат верни.

Всъщност корпорацията Gartner е класирала Windows Phone след операционни системи като Symbian, iOS, Blackberry и дори Линукс-базираната MeeGo в прогнозите си до 2014 година. Според предположенията разликата между Windows Phone и останалите компании производители на ОС-и за мобилни телефони ще бъде доста голяма в края на 2010, като ще продължи да нараства до 2014 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари