General Electric и Microsoft анонсираха тази седмица засилване на своето партньорство, изразяващо се в засилена интеграция на облачните си инфраструктури в опит да отговорят на засиленото търсене в областта на Интернет на нещата.

Това е продължение на сътрудничеството между двете компании, стартирало преди две години. По силата на вече съществуващите договорености, General Electric предостави за ползване Predix в средата на Microsoft Azure. Predix спомага за анализа на информацията, която компаниите получават от свързаното с Интернет тяхно оборудване и сензори. С анонсираното тези дни продължение на сътрудничеството, тази интеграция се засилва, като компаниите ще допринесат и с някои други свои продукти и услуги, които да работят заедно.

GE обещава далеч по-силна интеграция на Predix с допълнителен набор от услуги, които Редмънд предоставя посредством Azure, включително и разработените от Microsoft техни инструменти за анализ на данните и представянето. Друг продукт, който получава свързаност с Predix е Power BI, платформата за бизнес анализ и прогностика на Microsoft. Освен това, двете компании възнамеряват да проучат възможностите за съвместна работа на Predix в средата на Azure Stack, който позволява на компаниите, които са партньори на Microsoft да управляват ключови Azure услуги в частните си дейта центрове.

Предвижда се разбира се и бизнес ориентирани инициативи, като съвместната продажба на услуги и предложения, както и включването на някои вътрешни за GE приложения да намерят място в Azure. Последното звучи особено любопитно на фона на факта, че през миналата година GE избра големия конкурент на Microsoft в клауд пространството Amazon, за предпочитан облачен доставчик.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари