fbpx
16.4 C
София

Gecko Robotics разширява използването на роботи за катерене по стени с одобрение от ВМС в САЩ

Най-четени

Базираната в Пенсилвания компания Gecko Robotics обяви разширяването на партньорството си с Военноморските сили в САЩ. Това се случи след одобрение на така наречения процес RUG (Rapid Ultrasonic Gridding), казва се в прессъобщение.

Военноморските сили одобриха роботи от Gecko за катерене по стени и базираната на изкуствен интелект софтуерна платформа за първия кораб-амфибия. Одобрен е и допълнителен разрушител от клас Arleigh Burke за изграждане на дигитални модели на плавателни съдове, намалявайки времето за поддръжка.

Gecko Robotics има успешен опит в множество индустрии, включително за нефт, газ, енергетика, производство и отбрана. Компанията и преди е работила с ВМС чрез партньорства със Службата на министъра на отбраната, Националния център за производствени науки, Военноморската база за ремонт на кораби в САЩ и Регионалния център за поддържка в Япония.

Роботите за катерене по стените и софтуерната платформа на компанията показаха значителни резултати в намаляването на времето за поддръжка – Gecko намаляват времето за проверка от 11 дни на само един ден.

„Ние създадохме Gecko Robotics, за да разрешим най-трудните физически проблеми, пред които са изправени най-важните организации в света“, казва Джейк Лоосариан, главен изпълнителен директор и съосновател на Gecko Robotics.

„Горди сме, че разполагаме с такава технология, която е тествана и одобрена както от техническите ръководители, така и от служителите по поддържката, натоварени с нелеки задачи. Военните моряци от САЩ имат жизненоважна мисия във все по-сложна геополитическа среда и Gecko стои зад тях, за да се увери, че разполагат с инструментите, от които се нуждаят. Така те ще свършат работата си безопасно и ефективно“, добави той.

Комбинацията от роботи за катерене по стени и софтуер на Gecko също така успешно запази данни, които традиционните методи често изпускат. Например, улавяне на 4,2 милиона данни в сравнение с 100 милиона, съхранени чрез традиционни методи. Разширяването на партньорството на Gecko с Военноморските сили е вследствие на одобрението на RUG – процес, който вече се използва в индустрии за нефт и газ, енергетика и производство.

Технологията на Gecko Robotics е използвана за проверка на различни активи – от резервоари до електроцентрали. През ноември 2022 г. Gecko сключи договор с военновъздушните сили на САЩ за подпомагане на програмата Sentinel на стойност 100 милиарда долара.

Успехът на технологията на Gecko в различните индустрии се дължи на роботите на компанията, катерещи се по стени, както и базираната на ИИ софтуерна платформа – те предоставят точни данни и ускоряват времето за поддръжка.

Разширяването на партньорството между Gecko Robotics и ВМС в САЩ бележи важно събитие в растежа и развитието на компанията в индустрията на отбраната.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини