General Motors подготвя анонс на електрическия пикап Hummer

0
393

Отдавна се разпространяват слухове, че американският автомобилен производител General Motors възнамерява да възроди легендарния бранд Hummer и да го направи изцяло електрически. Изданието The Wall Street Journal съобщи, че решението за произвеждане на новия електромобил ще бъде обявено на 2-ри февруари тази година.

Според изтеклата вътрешна информация, електрическият Hummer ще бъде представен по време на рекламите в рамките на Супербоула. В тийзъра ще видим популярния американски баскетболист Леброн Джеймс (LeBron James). Като се има предвид, че 30 секунди от рекламното време на Супербоула струват около $5 милиона, може да се каже, че проектът е важен за General Motors.

Според уеб портала Motor1, General Motors не възнамерява да възкресява бранда Hummer. Новият електромобил ще се нарича Hummer by GMC – тоест, ще излезе в рамките на бранда GMC и само неговото собствено име ще бъде Hummer.

Електрическият Hummer ще бъде пикап и ще се конкурира с Tesla Cybertruck, Rivian R1T и Ford F-150. Продажбите на новия електромобил трябва да започнат през 2022 година. General Motors вече е инвестирал $3 милиарда в изграждането на нова поточна линия в Детройт, където ще се сглобяват електрическите пикапи GMC и Hummer, както и $2,3 милиарда в съвместно с LG Chem предприятие в Охайо за производството на акумулаторни батерии. А към 2023 година General Motors обеща да представи над двадесет нови модела електромобили.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за