fbpx
19.6 C
София

German Bionic представи екзоскелет с ИИ, подкрепящ две части на тялото

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Германската стартираща компания German Bionic представи петото поколение на своя екзоскелет Cray X, предназначен за използване предимно от складовете работници. В новия модел се използват алгоритми с машинно обучение – изкуствен интелект анализира физическите показатели на потребителя и балансира работата на механичната конструкция. Новата система осигурява 30 килограмова поддръжка при вдигане на товар от земята, като осигурява идеална защита на уязвимите части на човешкото тяло.

Производителят подчертава, че новият модел Cray X е първият в света екзоскелет, поддържаш две области на тялото. Системата не само защитава долната част на гърба, но и предлага активна поддръжка при ходене. По този начин работниците получават възможност много бързо да се придвижват в големите складове и да спазват наложения график без да се уморяват. Предлаганият комплект от смарт възможности на специализирания софтуер помага за по-бързата адаптация към екзоскелета и още по-ефективно оптимизира работата на цялото предприятие.

По-голямата част от конструкцията на Cray X е направена от въглеродно влакно, а в корпуса са поставени акселерометри, малък компютър и доста голяма акумулаторна батерия. Интересно е, че батерията може да се подменя без екзоскелетът да бъде свалян. Устройството има защита от прах и влага от клас IP54. Това означава, че екзоскелетът може да бъде използван при лошо време, но не и при силен дъжд.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини