fbpx
-5.6 C
София

Getty освобождава 4600 снимки от авторски права

Най-четени

Музеят J. Paul Getty отвори част от своята колекция и предостави публичен достъп до нея. В рамките на проекта Open Content Program близо 4600 снимки с висока резолюция са изцяло освободени от изключителни права върху интелектуалната собственост. Те могат да бъдат използвани без никакви ограничения от всички желаещи, например като илюстрации в онлайн-енциклопедията Wikipedia.

Сред освободените от авторски права снимки са и сканирани копия на някои от картините на художника Винсент ван Гог. Разбира се, авторските права върху самите картини отдавна са изтекли, но досега техни сканирани копия с такова качество не са пускани онлайн.

Много от снимките, до които е предоставен публичен достъп, имат размер от над 100 мегабайта.

Getty обещава, че това е само първата стъпка и в бъдеще ще бъде даден свободен достъп до повече изображения. Понастоящем компанията анализира свързаните с авторски права ограничения за всяка снимка, за да прецени, кои от изображенията могат да бъдат освободени от такива.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини