Gigafactory

Tesla потвърди, че създадената с Panasonic гигафабрика е достигнала скорост на производство на акумулаторни батерии от 20 GWh годишно. Според представителите на Tesla, това е повече, отколкото произвеждат всички останали производители взети заедно.

В писмо до акционерите, Tesla официално потвърди това число: “В края на месец юли производството на акумулаторни батерии на Gigafactory 1 достигна 20 гигаватчаса годишно. По този начин, гигафабриката стана най-големият в света производител на акумулаторни батерии за електромобили. В момента Tesla произвежда повече GWh батерии, отколкото всички други производители, взети заедно“.

Съвсем същото бе публикувано и в Twitter:

Оценките на пазарните аналитици посочваха почти същите цифри, като се базираха на досегашните обеми на производство на електромобила Model 3. Въпросното число сега бе официално потвърдено.

В електромобилите на Tesla се използват акумулаторни батерии с капацитет от 75 до 100 KWh. Това е значително повече, отколкото се използват в другите марки електромобили.

Основният партньор на Tesla – Panasonic обяви, че са започнали работа още три нови поточни линии. Но за удовлетворяване на потребностите на Tesla, това вече не е достатъчно. Но Мъск не се притеснява от дефицита на батерии. Той възнамерява да построи нова гигафабрика в Китай, която ще бъде по-евтина и по-ефективна.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
10 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай Ой
Бай Ой

Е в замяна на това финансовите резултати за последното тримесечие са рекордна загуба от над 700 милиона и два пути по лош резултат от прогнозите.

AxOx
AxOx

В бизнеса ако не си на печалба значи фалита ти е около шията… та какво не му харесвате на изказването на Бай Ой?
Всичко около Мъск е на загуба.
Европейците и Американците крият в медията, но Китай е на първо място по най-много продажби, най-много производство, най-много пари.
Ябълката излезла на трилион американски долара и бият барабана, а Китай преди 11 години е имала първата трилион долара фирма (ПетроКитай).
Тааа.. отново информационно промиване на мозъци.

Това ще го напиша и на статията за Ябълката.

fly
fly

Може да е на загуба, но е един от малкото хора, който се опитва да направи нещо ново и в услуга на човечеството – за референция повечето му компании оперират с минимален марджин 0 до 1 %. Разбира се, това не се харесва на останалите закостенели конгломерати и се опитват с всякакви средства да го смажат.

Калин
Калин

Амазон колко време беше на загуба в началото, докато се наложи като почти монополист на пазара?

155G
155G

Той и марешки е на 1% марж и се опитват да го смажат.

анонимен
анонимен

Четете между редовете!
Имаше статия вчера, че загубата идва от инвестиция за новия SUV.

155G
155G

Уж вади много ток от солари
пък $717 мил хвана пътя незнайно къде .

Уж модел3 е с 20% норма на печалба и ще продава милиони бройки
а пък освобождава работници.

709
709

Total Cash = 2.67B
Total Debt = 12.57B
Total Debt/Equiyy = 219.75

Дългът превишава кеша само 219 пъти.
Дължи 219 пъти повече отколкото има в наличност.

Dave
Dave

709, ти така и не разбра че всички успели компании в началото са били на загуба. Нарича се инвестиция. Странна дума е за теб ама я има.

Dave
Dave

Модел 3 – най-продавания автомобил от среден клас, гигафакторито е най-голямата и бърза фабрика за батерии. Скоро Мъск ще стане и най-големия производител на ток със соларните си инсталации, обаче бунаците предвиждат фалит понеже разбират от пари като по цял ден пият последните си такива на пейката пред бакалията и муфтят всеки минал за цигари… Уникално.

155G
155G

най-големия производител на ток със соларните си инсталации

То щото е най-големият производител на ток та за това име дело срещу соларсити(днес Тесла) в съда в Сан Диего
че
има фалшиви сметки в софтуера за ток
за да помпят фалшиви продажби.

Dave
Dave

Има много дела и фалшиви новини. Ти да не мислиш че петролната индустрия ще си отиде ей така без бой? Ще направят всичко идиотите да вярват на техните лъжи до последно. Като гледам ти вярваш сляпо…

Кольо
Кольо

“В електромобилите на Tesla се използват акумулаторни батерии с капацитет от 755 до 100 KWh”
Заяла 5-ца?