GitHub достигна 100 милиона хранилища

17
543

На 8 ноември Джейсън Уорнър, ръководител на технологичния отдел на GitHub благодари на всички в блога на онлайн услугата за създадените над 100 милиона хранилища. Едновременно с това, аналитиците на компанията представиха статистиките за изминалата година, показващи най-популярните и най-бързо растящите проекти, както и популярността на GitHub в различните страни.

Най-добрите open source проекти

Тази година в класацията за най-добрите open source проекти се намират проекти, предназначени за опростяване писането и създаването на сорс код и софтуер. Това са проекти за редактиране на кода, автоматизация, работа с контейнери, документация.

Най-бързорастящите open source проекти:

В този рейтинг са включени проектите, свързани с машинното обучение, разработването на игри, 3D печат, автоматизация в бита, анализ на данни и full-stack разработка с JavaScript.

Най-популярните проекти

Най-популярните теми за изминалата година са интерфейсите на JavaScript, машинното обучение, разработването на мобилни приложения и работа с контейнери.

Къде се създават най-много хранилища

Най-много хранилища в GitHub се създават в Централна Азия, в Близкия Изток и Африка. Тази година, броят хранилища, създадени в Египет, се е увеличи двойно, а в Нигерия – 1,7 пъти. Наблюдава се увеличение на създаваните хранилища извън САЩ.

Държавите, в които хранилищата растат най-бързо

Държавите, в които създаването на open source хранилища расте най-бързо

Други

За сравнение, през 2008 година хранилищата в GitHub са били 33 000. Към днешен ден разработчиците създават средно по 1,6 хранилища в секунда. Една трета от всичките хранилища са създадени миналата година.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
15 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тралала
Тралала

И като вземат да се хвалят… 100 000 000 ми станали… А що не се похвалят колко изгубиха.
Същото и с Уиндоус колко много ни ползват – ами да, като им натресохте този боклук почти насила… Така и Фейсбук се хвалеха ама уви каква стана тя последно време…
Безполезно мерене на пишките и наслагване на психологически оттенъци у потребителите.

Градивно, позитивно
Градивно, позитивно

Бъдещето не принадлежи на хейтърите.

Ще се развиваме и ще вървим напред, позитивни, градейки, такива като теб все повече ще бъдат изолирани.

дфсдф
дфсдф

Смени чая момче 😀

Махайте се от кочината
Махайте се от кочината

Няма да сменя чая, смени си чипа и се огледай колко Българи напускат България не само по икономически причини, ами заради цялата ви негативност, омраза, хейтърство.

В чужбина никой не говори с такава омраза и негативизъм. За няколко месеца само 2-ма видях да говорят така.

Мeтоди Даmяноf
Мeтоди Даmяноf

„градейки“, но в отрицателен аспект!

Костадин Паскалев
Костадин Паскалев

Трябва да се ползват за коментари само Фейсбук профили за да няма наистина такива тролски коментари. Писна ми от хейт и на мен.

ngc-bg
ngc-bg

Костадин Паскалев, доста са неприятни хейтърите с цялата им агресия и липса на възпитание. Аз поддържам старият формат обаче – коментари можеха да оставят регистрираните на сайта и фейсбук профили. Ако нямаш фейсбук или не искаш да го ползваш за такива дейности (моят случай) е хубаво да имаш алтернатива. 🙂
Това обаче не ми се струва че ще се получи. За съжаление тук се напълни с хейтъри и хора, пропагандиращи политически под 90% от новините….

Костадин Паскалев
Костадин Паскалев

Не на омразата, да на толерантността!

Тралала
Тралала

Като гледам коментарите на някой от Вас коментирали моят по-горен коментар. 1. Не съм хейтър, обикновен човек и потребител както повечето от Вас. 2. Живея в чужбина (за невярващите ако успеят могат да видят всички мой коментари откъде пиша) и по мое наблюдение и тук хората не са особенно позитивни (завси от човека, зависи от ситуацията). Често идвам в България и се срещам с доста хора навсякъде и колкото и да е тежко положението в България чувството ми за хората е че са по истински. Да – в Холандия, Германия, Чехия, Швейцария (от тези държави имам впечатления), хората се усмихват… Виж още »

Да България
Да България

Без лично пространство, лична собственост и свобода на словото не може.

ngc-bg
ngc-bg

Свободата на словото е много спорен момент в нашата действителност. Прекалено много свобода е дадена на простаци и маргинали, а медиите не отразяават новини. Те засилват ефекта на негативното многократно, водени от користни цели. Крайният резултат е че обърканото стадо започва да припява рефрен за това, че тук сме най-зле, че всичко най-лошо е в нашата държава. И така възпитават следващото поколение безмислени индивидуалности-„граждани“, водени от желанието просто да изчезнат от страната си. Така последните 25 години отгледахме и възпитахме родоотстъпници и нихилисти в най-добрият случай. И да – на теория свободата на словото е в основата на демокрацията. Чудесно,… Виж още »

ngc-bg
ngc-bg

@Тралала – лично моят комнтар бе за коментарите на „Махайте се от кочината“ и „Градивно, позитивно“. Там видях пропаганда, насочена срещу омраза, чрез омраза, което е недопустимо. Самият nick „Махайте се от кочината“ e достатъчно по казателен. Чудя се дали троловете тук са платени или не…
Объркването в kaldata идва от това, че няма дървовидно разположение на реплики и отговори от 2ро ниво.

0110100
0110100

Кои сме ние да казваме какви трябва да бъдат хората , нека има и хейтъри и негативни , светът ни не е рай, нито тук в България, нито в чужбина и ако хората не проявяват скептицизъм и негативизъм започват да губят връзката с действителността (или по-точно казано започват да се отдалечават от реалността) .Човек не може да бъде конструктивен и градивен ако в мислите му няма негативност и песимизъм. Как ще решиш даден проблем ако не го идентифицираш като проблем (няма как да стане). Разбира се ако си инертно или маниакално негативен пак няма да постигнеш градация …може би разковничето… Виж още »

Да България
Да България

Нещо не разбирам в горната логика. Хората бягат към места, където омразата не се толерира, а ти искаш още от същото, което ни кара да ден чувстваме зле, да имаме лоша икономика, да гоним младите и да се обричаме на още от същото. Извинявай, но наистина бих предпочел хейтърите да се махат, а не норманите и градивните. Още ще емигрираме, още. Ще останете само най-ненормалните и накрая като остареете, ако не се самоизбиете преди това, ще освободите земята от присъствието си. Никой няма да има никакви пари да ви плаща нищо за социалните услуги. Пушете цигари, пийте ракия, яжте сланина,… Виж още »

0110100
0110100

Чакай сега ти хейтърите ги изкара някви терористи „където омразата не се толерира“ … недей да бъркаш официалният и обществен морал с това което се крие под маските и зад лицемерието на тамошните великолепни нации. Аз не се чувствам хейтър , по-скоро като страничен наблюдател, но ми писна да гледам по секви коментари как някой възвишени личности поучават хейтърите като малки деца и едва ли не им внушават че не могат да говорят негативни неща … нека да бъдат такива каквито са! „Извинявай, но наистина бих предпочел хейтърите да се махат“ че кой си ти да предпочиташ някой да се… Виж още »

Да България
Да България

Ще ти го обясня по-просто:

– Хейтъри, България, нисък икономически ръст, емиграция към Запад, криза ня демографията; обреченост на останалите;

– Запад, по-малко хейтъри, силен икономически ръст, по-щастливи хора, позитивна двнография, общ прогрес.

Това, което ми казваш е да продължаваме да правим същото, което ни убива.

Както казах, хейтъри, когато останете толкова малко, че икономиката колабира тотално, ще се самоубиете или самоизбиете помежду си. Ако това ви е целта – самоликвидиране на нацията – продължавайте от същото.

0110100
0110100

Прекалено голяма значение придаваш на хейтърите (хейтенето)
… ако смениш думата „хейтъри“ с друга и хоп имаш свой собствен хейтърски коментар