GitHub достигна 100 милиона хранилища

17
586

На 8 ноември Джейсън Уорнър, ръководител на технологичния отдел на GitHub благодари на всички в блога на онлайн услугата за създадените над 100 милиона хранилища. Едновременно с това, аналитиците на компанията представиха статистиките за изминалата година, показващи най-популярните и най-бързо растящите проекти, както и популярността на GitHub в различните страни.

Най-добрите open source проекти

Тази година в класацията за най-добрите open source проекти се намират проекти, предназначени за опростяване писането и създаването на сорс код и софтуер. Това са проекти за редактиране на кода, автоматизация, работа с контейнери, документация.

Най-бързорастящите open source проекти:

В този рейтинг са включени проектите, свързани с машинното обучение, разработването на игри, 3D печат, автоматизация в бита, анализ на данни и full-stack разработка с JavaScript.

Най-популярните проекти

Най-популярните теми за изминалата година са интерфейсите на JavaScript, машинното обучение, разработването на мобилни приложения и работа с контейнери.

Къде се създават най-много хранилища

Най-много хранилища в GitHub се създават в Централна Азия, в Близкия Изток и Африка. Тази година, броят хранилища, създадени в Египет, се е увеличи двойно, а в Нигерия – 1,7 пъти. Наблюдава се увеличение на създаваните хранилища извън САЩ.

Държавите, в които хранилищата растат най-бързо

Държавите, в които създаването на open source хранилища расте най-бързо

Други

За сравнение, през 2008 година хранилищата в GitHub са били 33 000. Към днешен ден разработчиците създават средно по 1,6 хранилища в секунда. Една трета от всичките хранилища са създадени миналата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари